Hozzávalók:
- 4 csirkemell filé
- 4 szelet sonka
- 4 vékony szelet sajt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 6 evőkanál liszt
- 1 citrom
- 2 tojás
- só, bors
- olaj a sütéshez
A salátához:
- 40 dkg fehér káposzta
- 30 dkg sárgarépa
- 3 evőkanál fehér balzsamecet
- 1 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál olaj
- 2 teáskanál cukor
- 0,5 teáskanál só
Elkészítése:
- A salátához vékony csíkokra gyaluljuk a kűposztát. Egy tálban, sóval, meg cukorral, kézzel alaposan meggyúrjuk, kb 2 percen át. Ezután a reszelt répával, meg a többi hozzávalóval összekavarjuk, és félretesszük.
- A húst vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal megszórjuk mindkét oldalát.
- Mindenik szelet húsra 1-1 szelet sonkát, meg sajtot helyezünk, felcsavarjuk, és fogvájóval összetűzzük.
- A tekercseket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajban pirosra sütjük.
- Káposztasalátával, illetve citromszeletekkel tálaljuk.
Tipp: Piros ribizlilekvárt, vagy áfonyalekvárt is kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése