2016. április 27., szerda

Cordon bleu répás káposztasalátával



Hozzávalók:

  • 4 csirkemell filé
  • 4 szelet sonka
  • 4 vékony szelet sajt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 citrom
  • 2 tojás
  • só, bors
  • olaj a sütéshez
A salátához:

  • 40 dkg fehér káposzta
  • 30 dkg sárgarépa
  • 3 evőkanál fehér balzsamecet
  • 1 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál cukor
  • 0,5 teáskanál só
Elkészítése:

  • A salátához vékony csíkokra gyaluljuk a kűposztát. Egy tálban, sóval, meg cukorral, kézzel alaposan meggyúrjuk, kb 2 percen át. Ezután a reszelt répával, meg a többi hozzávalóval összekavarjuk, és félretesszük.
  • A húst vékonyra klopfoljuk, és sóval, borssal megszórjuk mindkét oldalát.
  • Mindenik szelet húsra 1-1 szelet sonkát, meg sajtot helyezünk, felcsavarjuk, és fogvájóval összetűzzük.
  • A tekercseket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül pedig zsemlemorzsába forgatjuk, és forró, bő olajban pirosra sütjük.
  • Káposztasalátával, illetve citromszeletekkel tálaljuk.
Tipp: Piros ribizlilekvárt, vagy áfonyalekvárt is kínálhatunk mellé.


Nincsenek megjegyzések: