Hozzávalók:
- 4 fél csirkemell filé
- 25 dkg padlizsán
- 15 dkg friss kecskesajt
- 8 dkg kéksajt
- 2 piros színű paprika
- 1 lilahagyma
- 2 dl húsalaplé
- 1 dl fehérbor
- 3 dkg vaj
- 0,5 citrom
- 8 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál köménymag
- 1 evőkanál oregánólevél (lehet szárított is, 1 teáskanál)
- petrezselyemlevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Összekavarjuk a kétféle morzsolt sajtot oregánóval.
- Megmossuk, szárazra töröljük a csirkemellet, majd megsózzuk, borsozzuk. Késsel óvatosan beszúrunk a közepén, egy kis "zsebet" készítve a húsnak. Megtöltjük a sajt keverékkel, majd fogvájóval összetűzzük.
- A zöldségeket megmossuk, és mindeniket karikára felvágjuk (a hagymát meghámozzuk).
- Egy tűzálló tálban összekavarjuk a 8 cikkre vágott citrommal, köménymaggal, 5 evőkanál olajjal, sóval, borssal. Felöntjük borral, alaplével, és 180 fokos sütőben kb 30 perc alatt megpároljuk.
- Közben a húst a maradék olajon, meg a vaj keveréken, egy serpenyőben fehéredésig sütjük.
- A zöldségek sütésének befejezése előtt kb 20 perccel a húst a zöldségek tetejére helyezzük, és együtt készre sütjük.
- Az ételt petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése