Ez a leves, ebben a formában, összeállításban, nagyon elnyerte a tetszésünket. Az adag nem nagy, de ez nem is az a fajta étel, amiből sokat kell enni. Keveset, jót, minőségit :)
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 20 dkg krumpli
- 20 dkg fekete kenyér (maglisztes kenyeret használtam)
- 20 dkg tejföl (vagy 2 dl tejszín)
- 6 dl zöldségalaplé (vagy víz és házi ételízesítő)
- 2 hagyma
- 1 evőkanál vaj (kókuszzsírt használtam)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál mentalevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk.
- Kockára vágjuk a kenyeret, majd kevés olajon, serpenyőben, megpirítjuk.
- A hagymát apróra vágva a vajon megpirítjuk, hozzáadjuk a borsót, megkavargatjuk. Felöntjük alaplével, és 2-3 percig főzzük.
- A levesből egy kevés borsót kiveszünk, a többit pedig a mentával, meg a tejföllel együtt összeturmixoljuk.
- Kockára vágott krumplival, a félretett borsóval, illetve kenyérkockával tálaljuk.
- Mentalevéllel díszíthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése