2016. április 9., szombat

Csokoládé tortácska epres sajtkrémmel



Szeretek ilyen csinos kis tündértortákat alkotni, mert olyan szép látvány :) Na de nemcsak a látvány kedvéért szoktam készíteni, hanem inkább azért, mert nálunk az egész család nagyon édesszájú.
Most az eper a sztár, mert olyan rövid a szezonja, hogy nagyon gyorsan ki kell használni :)


Hozzávalók:

  • 16 dkg liszt
  • 22 dkg cukor
  • 10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
  • 7 dkg vaj
  • 4 dkg kakaópor
  • 6 tojás
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • kevés zsemlemorzsa
A krémhez:
  • 37 dkg krémsajt (mascarpone)
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 1 citrom 
A tetejére, díszítésnek:
  • 8 eper
  • 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:

  • A díszítéshez szánt csokoládét mikróban, vagy vízgőt felett felolvasztjuk.
  • Megmossuk, és szárazra töröljük az eperszemeket, majd mindneik végét csokoládéba mártjuk. Sütőpapírra helyezzük, és legalább 1 órát, hűvös helyen dermedni hagyjuk.
  • A süteményhez a csokoládét 5 dkg vajjal összeolvasztjuk, félretesszük.
  • Az egész tojásokat a cukorral mixerrel 4-5 percig habosítjuk, amíg a massza kifehéredik, és vastagabb lesz.
  • Összekavarjuk a lisztet, a kakaóport, meg a sütőport.
  • A csokoládét, illetve a lisztes keveréket felváltva a tojáshoz kavarjuk egy fakanállal, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
  • 8 szufléformát, vagy kisebb, kerek sütőformát a maradék vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és mindeniket megtöltjük a tésztával.
  • 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
  • A krémhez a krémsajtot habosra kavarjuk a porcukorral, illetve tetszés citromlével ízesítjük. Megmossuk, és megpucoljuk az epret, darabokra vágjuk, és lazán a krémhez kavarjuk.
  • Mindenik sütemény tetejére epres krémet kenünk, és egy-egy csokoládéba mártott eperszemmel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: