Szeretek ilyen csinos kis tündértortákat alkotni, mert olyan szép látvány :) Na de nemcsak a látvány kedvéért szoktam készíteni, hanem inkább azért, mert nálunk az egész család nagyon édesszájú.
Most az eper a sztár, mert olyan rövid a szezonja, hogy nagyon gyorsan ki kell használni :)
Hozzávalók:
- 16 dkg liszt
- 22 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
- 7 dkg vaj
- 4 dkg kakaópor
- 6 tojás
- 1,5 teáskanál sütőpor
- kevés zsemlemorzsa
A krémhez:
- 37 dkg krémsajt (mascarpone)
- 10 dkg eper
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom
A tetejére, díszítésnek:
- 8 eper
- 5 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
- A díszítéshez szánt csokoládét mikróban, vagy vízgőt felett felolvasztjuk.
- Megmossuk, és szárazra töröljük az eperszemeket, majd mindneik végét csokoládéba mártjuk. Sütőpapírra helyezzük, és legalább 1 órát, hűvös helyen dermedni hagyjuk.
- A süteményhez a csokoládét 5 dkg vajjal összeolvasztjuk, félretesszük.
- Az egész tojásokat a cukorral mixerrel 4-5 percig habosítjuk, amíg a massza kifehéredik, és vastagabb lesz.
- Összekavarjuk a lisztet, a kakaóport, meg a sütőport.
- A csokoládét, illetve a lisztes keveréket felváltva a tojáshoz kavarjuk egy fakanállal, vigyázva, hogy ne törjük össze a habot.
- 8 szufléformát, vagy kisebb, kerek sütőformát a maradék vajjal kikenünk, zsemlemorzsával megszórjuk, és mindeniket megtöltjük a tésztával.
- 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
- A krémhez a krémsajtot habosra kavarjuk a porcukorral, illetve tetszés citromlével ízesítjük. Megmossuk, és megpucoljuk az epret, darabokra vágjuk, és lazán a krémhez kavarjuk.
- Mindenik sütemény tetejére epres krémet kenünk, és egy-egy csokoládéba mártott eperszemmel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése