Bár az eper nem az igazi még, mindig megkívánjuk még szezon előtt. Eperszezonban a gyermekeim gyakran kérnek eperlevest, mert nagyon szeretik. Túrógombóccal maga a menyország :)
Hozzávalók:
- 60 dkg eper
- 25 dkg tehéntúró
- 12 dkg nyírfacukor
- 3 dl rostos narancslé
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál joghurt
- 1 teáskanál méz
- 1 teáskanál vanília aroma
- pici őrölt fahéj
- 2 evőkanál mandula hasáb
- mentalevél
Elkészítése:
- Az epret megmossuk, megpucoljuk, darabokra vágjuk, és egy edénybe tesszük.
- A cukorral, meg a narancslével főni tesszük.
- Amikor felforrt, a tűzről levesszük, és összeturmixoljuk.
- A keményítőt elkeverjük a hideg tejszínnel.
- A leveshez csurgatjuk, majd újraforraljuk.
- Egy tálban kikavarjuk a túrót mézzel, vaníliával, fahéjjal, meg joghurttal.
- Két evőkanál segítségével galuskákat formálunk a masszából.
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a mandulát.
- Végül a levest jól behűtjük, majd túrógaluskával, mandulával, mentalevéllel tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése