2016. március 30., szerda

Kecskesajtos-zöldborsós tészta buggyantott tojással


Gyorsan összedobható ez a finom tésztaétel, emelett pedig természetesen egészséges, kalóriaszegény hozzávalókból készül, és laktató. A cukorbosó még a tavalyi termésem, a fagyóból, de nyugodtan lehet helyettesíteni zöldborsóval.


Hozzávalók 4 személyre: 

  • 40 dkg teljes kiőrlésű tészta
  • 20 dkg zöldborsó 
  • 10 dkg cukorborsó (helyette használhatunk zöldborsót) 
  • 15 dkg kecskesajt (vagy feta)
  • 4 tojás 
  • 1 hagyma 
  • 2 evőkanál olívaolaj 
  • 2 evőkanál citormlé 
  • 2 teáskanál currypor 
  • 1 teáskanál étkezési keményítő 
  • 2 dl zöldségalaplé (vagy víz és házi ételízesítő) 
  • 2 dl zsírszegény főzőtejszín 
  • só, őrölt bors


Elkészítése: 


  • A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. 
  • Egy serpenyőben, forró olajon, megpirítjuk a hagymát, belekavarjuk a curryt, összepirítjuk. Felöntjük alaplével, tejszínnel, hozzáadjuk a borsót, és 4 percig főzzük.
  •  A ferdén kettévágott cukorborsót is beletesszük, az 1 evőkanál hideg vízzel elkevert keményítővel együtt. Megkavargatjuk, besűrítjük, végül citromlével, sóval, borssal ízesítjük. 
  • Egy fazékban 1,5 l vizet forralunk, 2-3 evőkanál citromlével. A tojásokat egyenként egy kis tálikóban felütjük, majd lassan, közelről, óvatosan a forrásban lévő vízbe csúsztatjuk. Lassú tüzön 3-4 percig forraljuk, ezalatt a fehérje megszilárdul, a sárgája pedig folyékony marad. A tojásokat egy szűrőkanál segítségével egy tányérra kiszedjük. 
  • A kifőtt tésztát összekavarjuk a zöldborsós mártással, a tetejére kecskesajtot morzsolunk, a közrpére pedig egy buggyantott tojást helyezünk.

Nincsenek megjegyzések: