Desszert, de egy egészséges reggeli is lehet ez a gyümölcsös, zabpelyhes finomság. Kalória kevés van benne, ellenben vitamin és rost annál több. Tetszés szerint más gyümölccsel is készíthető.
Hozzávalók:
- 4 dl tej
- 10 dkg zabpehely
- 1 evőkanál zabkorpa
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 evőkanál nyírfacukor
- 30 dkg natúr joghurt
- 20 dkg eper
- juharszirup (vagy méz)
- csokoládéforgács étcsokoládéból
Elkészítése:
- A tejet egy edényben főni tesszük a zabpehellyel, a zabkorpával, a cukorral, meg a kakaóval. Forrás után 1-2 percig főzzük, majd desszertes poharakba egyenletesen eloszlatjuk, és megvárjuk, amíg kihűl.
- Az epret megmossuk, darabokra vágjuk, és összekavarjuk a joghurttal, illetve 1-2 evőkanál juharsziruppal.
- A kihűlt zabkása tetejére kanalazzuk, a tetejét pedig néháy szelet eperrel, csokoládéforgáccsal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése