Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kígyóuborka
- 8 retek
- 1 zöldhagyma
- 1 kisebb lilahagyma
- 2 avokádó
- 4 szelet toast kenyér
- 2 marék rukkola saláta
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- só, őrölt bors
Ekészítése:
- A zöldségeket alaposan megmossuk.
- Az uborkát gyalulóval vékonyra szeleteljük. A retket félbe vágjuk, a zöldhagymát karikára, a lilahagymát vékony szeletekre. Félbevágjuk az avokádót, meghámozzuk, a magját kiemeljük, majd szeletekre vágjuk.
- A kenyérszeleteket 1 evőkanál olajjal meglocsoljuk, és serpenyőben megpirítjuk.
- Összekavarjuk a maradék olajat balzsamecettel, sóval, illetve őrölt borssal.
- A salátát összekavarjuk a zöldségekkel, az öntettel, mellé pedig pirítóst kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése