Az utóbbi időben nagyon megbarátkoztam a lazaccal, pedig régen nem szerettem. Ezért szívesen becsempészem az étrendünkbe időnként, bár nem minden családtag rajong érte.
Ez a rétes nagyon jól sikerült, a lazac itt remekül megállta a helyét :)
Hozzávalók 4 személy részére:
- 4 réteslap
- 4 kisebb lazac filé (egyeként kb 10 dkg)
- 1 tojás
- 5 dkg olvasztott vaj
- 1-1 teáskanál bazsalikom, zöldbors, és koriandermag
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál citromlé
- só
- kevés szezámmag
A tejszínes spenóthoz:
- 45 dkg spenót
- 1,5 dl tejszín
- 2 cikk fokhagyma
- 1 evőkanál vaj
- csipetnyi őrölt szerecsendió
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy mozsárban alaposan összezúzzuk a bazsalikomot, a koriandert, a zöldborsot, az olajjal, illetve a citromlével.
- A haldarabokat besózzuk, majd minden oldalát bekenjük ezzel a fűszerkeverékkel.
- A réteslapokat egyenként megkenjük olvasztott vajjal, majd a halat becsomagoljuk.
- A tetejét megkenjük villával felvert tojással, megszórjuk szezámmaggal, és 180 fokos sütőben, kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
- Közben egy serpenyőben, vajon megpirítjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a megmosott spenótot, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük, és 1-2 perc alatt megpároljuk.
- főA réteseket félbevágva, tejszínes spenóttal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése