Ilyenkor tele van az erdő finomabbnál finomabb gombákkal, s én épp az erdei gombákat szeretem a legjobban. Nagyon egyszerűen szoktam elkészíteni a gombás ételeket, a jó fűszerezés adja meg szerintem a lényegét.
Hozzávalók (4 személyre):
- 15 dkg csiperkegomba
- 15 dkg rókagomba
- 10 dkg vargánya (medvegomba)
- 1,5 dl zsírszegény főzőtejszín
- 2 hagyma
- 1 cikk fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj vagy kókuszzsír
- 4 evőkanál apróra vágott zöldfűszer (bazsalikom, petrezselyem, metélőhegyma, majornánna)
- petrezselymzöld a tálaláshoz
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A sütőt előmelegítjük 120 fokra.
- A gombákat alaposan megmossuk, jól megtisztítjuk, a nagyobb gombákat félbe, vagy negyedekre vágjuk.
- Egy serpenyőben, az olajon adagonként megpirítjuk a gombát, majd sütőpapíros tepsire helyezzük, és sütőben melegen tartjuk.
- A serpenyőben, a maradék olajon (1 evőkanál), megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Felöntjük tejszínnel, 1 percig forraljuk, majd belekavarjuk a zúzott fokhagymát, meg a fűszereket. Sóval, borssal ízesítjük, majd a gombát belekavarjuk.
- Borssal, és petrezselyemzölddel megszórva, pirítóssal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése