2015. július 15., szerda

Rozmaringos-lilahagymás kenyérlángos


Néha az ilyen egyszerű ételek a legszuperebbek. Ehhez a kenyérlángoshoz alig kell valami, mégis nagyon finom, laktató. A liszteknek köszönhetően egészséges változat, ám sokat enni nem ajánlatos, ennek is megvan a kalóriatartalma.

Hozzávalók:

  • 20 dkg kenyérliszt
  • 10 dkg graham liszt
  • 10 dkg lenmagliszt
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 g szárított élesztő
  • 1 teáskanál méz (vagy nádcukor)
  • 1,5 teáskanál tengeri só
  • 3,5 dl víz
  • a feltéthez: 3 lilahagyma, 3 rozmaring ág, olívaolaj, dekorsó
Elkészítése:

  • A kenyérlángos hozzávalóit egy nagy tálban összegyúrjuk (a vizet fokozatosan adagoljuk, ha a tészta túl kemény, adjunk még hozzá vizet). A tésztát alaposan megdagasztjuk, simára, rugalmasra kidolgozzuk, majd egy nagy tálba tesszük, és konyharuhával letakarva a duplájára kelesztjük.
  • Megpucoljuk, és megmossuk a hagymát. Először kétfelé vágjuk, majd felszeleteljük.
  • A tésztát lisztezett felületen téglalap alakúra nyújtjuk, nagy tepsi méretűre. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, a felületén ujjbeggyel több mélyedést nyomunk.
  • Meglocsoljuk olajjal, kirakjuk hagymaszeletekkel, majd megszórjuk rozmaringgal, borssal, illetve dekorsóval.
  • A tepsin további 15 percig kelni hagyjuk, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
Tipp: Ha módunkban áll, bízzuk a munka nehéz részét dagasztógépre.
          Vegyes lisztek helyett használhatunk csak teljes kiörlésű búzalisztet is, ebben az esetben 20 dkg kenyérlisztet 30 dkg teljes kiörlésűvel vegyítünk.

Nincsenek megjegyzések: