Kezdők is bátran próbálkozhatnak ezzel a kenyérrel, mert egyszerű, és nagyon finom. Kivételesen fehér lisztből készítettem, gyermekeim kérésére :)
Hozzávalók:
- 70 dkg kenyérliszt
- 25 dkg natúr joghurt
- 4 dl langyos víz
- 1 kocka élesztő (42 g)
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 8 evőkanál vegyes olajos mag tetszés szerint: lenmag, szezámmag, napraforgó mag, tökmag
Elkészítése:
- Az élesztőt langyos vízben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval egy nagy tálban jól összegyúrjuk.
- Konyharuhával letakarjuk, és a duplájára kelesztjük (30-60 perc, hőmérséklettől, páratartalomtól függően).
- Lisztezett felületen a tésztát alaposan átgyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk. Egyenként rúd alakúra formáljuk, és enyhén megcsavarjuk.
- Sütőpapírral bélelet tepsire helyezzük, egymástól távolabb, majd további 30 percig kelni hagyjuk.
- Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a kenyereket 25-30 perc alatt megsütjük.
- Kihűlés után szeleteljük.
2 megjegyzés:
Nagyon finom kenyér lehet, látszik a tésztáján! Tetszik!
Köszönöm,Éva,örülök,hogy tetszik.Finom :)
Megjegyzés küldése