A tavalyi Pityókafesztiválra készítettem ezt az újkrumplis salátát, olasz módra. Ezen kívül többféle krumplis ételt készítettünk még, erdélyi konyhás kolléganőimmel, mindnek nagy sikere volt.
Ez az étel éppen most aktuális, mert a legjobb, ha nagyon apró szemű krumpliból készítjük.
Hozzávalók (4 személyre):
- 1 kg apró újrkumpli
- 10 dkg mozarella sajt
- 8 dkg parmezán sajt
- 1 dl extraszűz olívaolaj
- 3 dkg bazsalikomlevél
- 2 evőkanál mandula
- néhány koktélparadicsom
- só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A krumplit alaposan megmossuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük.
- Közben elkészítjük a bazsalikom pesztót: a mandulát száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, hűlni hagyjuk, majd ledaráljuk.
- Megmossuk a bazsalikomot, és a reszelt sajttal, az olajjal, meg a mandulával együtt turmixgépben pürésítjük. Picit sózzuk, és őrölt borssal ízesítjük.
- A főtt krumplit leszűrjük, meghámozzuk, majd egy nagy tálra rendezzük, megsózzuk, és összekavarjuk a bazsalikom pesztóval. Tányérra adagoljuk, néhány szelet mozarellával, és paradicsommal.
- A tetejét meglocsoljuk olívaolajjal, illetve megszórjuk őrölt borssal. Friss bazsalikomlevéllel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése