Még mindig málna a kertből. Áfonyával párosítva, mert most az áfonyának is szezonja van. Könnyű kis nyári gyümölcsös desszert, kevés kalóriával, hiszen nyírfacukorral készült. Mi nagyon hamar bekanalaztuk :)
Hozzávalók (6 adaghoz):
- 50 dkg natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 12 dkg (nyírfa)cukor
- 2 evőkanál citromlé
- 10 g zselatinpor
- 1 teáskanál vanília aroma
A gyümölcszseléhez:
- 50 dkg málna
- 10-15 dkg (nyírfa)cukor
- 1,25 dl vörösbor
- 10 g zselatinpor
- a díszítéshez: néhány szem málna és áfonya
Elkészítése:
- A málnát megmossuk, cukorral meg borral egy edényben felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk, a magokra nem lesz szükség.
- Egy nagy tálban összekavarjuk a joghurtot cukorral, meg vaníliával.
- A zselatinport összekavarjuk citromlével, és felmelegítjük (forralni nem szabad!). Ezután a joghurthoz kavarjuk.
- A másik tasak zselatinport 0,5 hideg vízzel elkeverjük, felmelegítjük, és a gyümölcspéphez kavarjuk.
- A desszertes poharakat előkészítjük, és mindenikbe joghurtot kanalazunk. Erre jön egy réteg gyümölcszselé, ezután pedig hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed.
- Tálaláskor friss gyümölccsel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése