2015. július 28., kedd

Erdei gyümölcsös joghurtzselé


Még mindig málna a kertből. Áfonyával párosítva, mert most az áfonyának is szezonja van. Könnyű kis nyári gyümölcsös desszert, kevés kalóriával, hiszen nyírfacukorral készült. Mi nagyon hamar bekanalaztuk :)

Hozzávalók (6 adaghoz): 

  • 50 dkg natúr joghurt
  • 2,5 dl habtejszín
  • 12 dkg (nyírfa)cukor 
  • 2 evőkanál citromlé
  • 10 g zselatinpor
  • 1 teáskanál vanília aroma

A gyümölcszseléhez: 

  • 50 dkg málna 
  • 10-15 dkg (nyírfa)cukor
  • 1,25 dl vörösbor
  • 10 g zselatinpor
  • a díszítéshez: néhány szem málna és áfonya

Elkészítése: 

  • A málnát megmossuk, cukorral meg borral egy edényben felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk, a magokra nem lesz szükség. 
  • Egy nagy tálban összekavarjuk a joghurtot cukorral, meg vaníliával. 
  • A zselatinport összekavarjuk citromlével, és felmelegítjük (forralni nem szabad!). Ezután a joghurthoz kavarjuk. 
  • A másik tasak zselatinport 0,5 hideg vízzel elkeverjük, felmelegítjük, és a gyümölcspéphez kavarjuk. 
  • A desszertes poharakat előkészítjük, és mindenikbe joghurtot kanalazunk. Erre jön egy réteg gyümölcszselé, ezután pedig hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed. 
  • Tálaláskor friss gyümölccsel díszítjük.

Nincsenek megjegyzések: