2015. július 30., csütörtök

Hideg avokádó-zöldborsó leves sajtos toasttal


Melegebb napokon jól jön egy hideg étel, mely finom, tápláló, és gyorsan elkészíthető. Ez a leves éppen ilyen, csak ajánlani tudom, főleg amikor érik a zöldborsó.

Hozzávalók (4 személyre): 

  • 40 dkg zöldborsó 
  • 2 avokádó
  • 1 hagyma
  • 30 dkg natúr joghurt
  • 3-4 evőkanál citromlé
  • 3 evőkanál menta
  • 2 evőkanál szezámmag 
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 8 szelet toast rozskenyér 
  • 4 evőkanál zöldfűszeres sajtkrém
  • só, őrölt bors

Elkészítése: 

  • Egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és 4-5 percig kavargatva pirítjuk. Hűlni hagyjuk. 
  • Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, és ezt is hűlni hagyjuk. 
  • Az avokádót meghámozzuk, és darabokra vágjuk. 
  • Ezután egy edényben a borsót, az avokádót, a joghurtot, a mentát, meg a citromlevet, 0,5 l jéghideg vízzel összeturmixoljuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük. 
  • A kenyérszeleteket sajtkrémmel megkenjük, két-két szeletet összeborítunk, és csíkokra vágva a hideg leves mellé kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések: