Melegebb napokon jól jön egy hideg étel, mely finom, tápláló, és gyorsan elkészíthető. Ez a leves éppen ilyen, csak ajánlani tudom, főleg amikor érik a zöldborsó.
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg zöldborsó
- 2 avokádó
- 1 hagyma
- 30 dkg natúr joghurt
- 3-4 evőkanál citromlé
- 3 evőkanál menta
- 2 evőkanál szezámmag
- 2 evőkanál olívaolaj
- 8 szelet toast rozskenyér
- 4 evőkanál zöldfűszeres sajtkrém
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- Egy serpenyőben, forró olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót, és 4-5 percig kavargatva pirítjuk. Hűlni hagyjuk.
- Száraz serpenyőben megpirítjuk a szezámmagot, és ezt is hűlni hagyjuk.
- Az avokádót meghámozzuk, és darabokra vágjuk.
- Ezután egy edényben a borsót, az avokádót, a joghurtot, a mentát, meg a citromlevet, 0,5 l jéghideg vízzel összeturmixoljuk. Sóval, őrölt borssal ízesítjük.
- A kenyérszeleteket sajtkrémmel megkenjük, két-két szeletet összeborítunk, és csíkokra vágva a hideg leves mellé kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése