Vidám, könnyed leves tele zöldségekkel, melynek érdekességét a palacsinta adja. Bár még nem minden zöldség a kertemből való, de mivel beérett a cukorborsó, gyorsan készítenem kellett belőle valamit. Szívesen fogyasztották a gyermekek is. És mi is :)
Hozzávalók:
- 15 dkg zsenge karalábé
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg brokkoli
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg cukorborsó
- 2 szál majoránna
- 1 babérlevél
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 liter zöldség alaplé
- só, őrölt bors
- a palacsintához: 5 dkg liszt, 2 tojás, 125 ml tej
Elkészítése:
- A lisztet, tojásokat, meg a tejet kikavarjuk az arpróra vágott majoránnával, picit megsózzuk, majd konyharuhával letakarva, 10 percig pihentetjük.
- Megpucoljuk a karalábét, meg a répát, mindkettőt 5 cm-es szeletekre vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A cukorborsót megmossuk, és ferdén csíkokra vágjuk.
- Egy edényben olajat forrósítunk, és megpirítjuk a karalábét, meg a sárgarépát. Hozzáadjuk a babérlevelet, felöntjük alaplével, majd kb 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
- 3 perccel a főzés befejezése előtt a leveshez adjuk a brokkolit, a zöldborsót, meg a cukorborsót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- Átlavarjuk a palacsintatésztát, majd jó minőségű, forró serpenyőben a maradék olajon kisütünk négy palacsintát.
- Felcsavarjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. és tálaláskor a leveshez adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése