2015. július 14., kedd

Tavaszi leves palacsintával


Vidám, könnyed leves tele zöldségekkel, melynek érdekességét a palacsinta adja. Bár még nem minden zöldség a kertemből való, de mivel beérett a cukorborsó, gyorsan készítenem kellett belőle valamit. Szívesen fogyasztották a gyermekek is. És mi is :)

Hozzávalók:

  • 15 dkg zsenge karalábé 
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg brokkoli 
  • 5 dkg zöldborsó 
  • 5 dkg cukorborsó 
  • 2 szál majoránna 
  • 1 babérlevél 
  • 4 evőkanál olívaolaj 
  • 1 liter zöldség alaplé 
  • só, őrölt bors
  • a palacsintához: 5 dkg liszt, 2 tojás, 125 ml tej

Elkészítése:

  • A lisztet, tojásokat, meg a tejet kikavarjuk az arpróra vágott majoránnával, picit megsózzuk, majd konyharuhával letakarva, 10 percig pihentetjük.
  • Megpucoljuk a karalábét, meg a répát, mindkettőt 5 cm-es szeletekre vágjuk. A brokkolit megmossuk, rózsáira szedjük. A cukorborsót megmossuk, és ferdén csíkokra vágjuk.
  • Egy edényben olajat forrósítunk, és megpirítjuk a karalábét, meg a sárgarépát. Hozzáadjuk a babérlevelet, felöntjük alaplével, majd kb 15 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
  • 3 perccel a főzés befejezése előtt a leveshez adjuk a brokkolit, a zöldborsót, meg a cukorborsót. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Átlavarjuk a palacsintatésztát, majd jó minőségű, forró serpenyőben a maradék olajon kisütünk négy palacsintát.
  • Felcsavarjuk, 2 cm-es darabokra felvágjuk. és tálaláskor a leveshez adjuk.

Nincsenek megjegyzések: