Ez egy féltve őrzött régi recept, még anyukám receptes füzetéből. Egyszerű, érdekes, és ízletes házi sütemény, nálunk gyorsan elfogyott :)
Hozzávalók:
- 23 dkg liszt + egy kevés a nyújtáshoz
- 15 dkg vaj
- 8 dkg porcukor
- 1 tojás
- csipetnyi só
- 20 dkg darált dió
- 2 dl tej
- 3 evőkanál porcukor
A piskótához:
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 evőkanál cukor
- csipetnyi szódabikarbóna
Elkészítése:
- A tésztához valókat összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 2 órára hűtőszekrénybe helyezzük.
- A tejet, a diót, meg a porcukrot néhány percig kavargatva főzzük, amíg sűrű lesz.
- A piskótához a tojássárgáját habosra kavarjuk a cukorral, majd belekavarjuk a lisztet meg a szódabikarbónát. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan a masszába forgatjuk.
- Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát, és kibélelünk vele egy közepes méretű tepsit. Rásimítjuk a diós krémet, erre pedig a piskóta masszát.
- 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tűre nem ragad rá a tészta.
- A tepsiben hagyjuk amíg kihűl, utána kockára vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése