Nagyon megszerettem ezt az ételt, szóval ő a legújabb kedvencem. Nagyon finom, laktató, a céklát is nagyon szeretem, meg a palacsintát is, szóval számomra tökéletes étel :)
Talán elsőre furcsának tűnhet, de egyáltalán nem az. Igaz, picit macerás az elkészítése,de nagyon ajánlom, egy izgalmas, különleges étel.
Talán elsőre furcsának tűnhet, de egyáltalán nem az. Igaz, picit macerás az elkészítése,de nagyon ajánlom, egy izgalmas, különleges étel.
Hozzávalók (4 szemléyre):
A palacsintához:
- 15 dkg liszt
- 3 dl tej
- 4 tojás
- 5 dkg vaj
- petrezselyemzöld
- csipetnyi só
A töltelékhez:
- 25 dkg darált sertéshús (pl comb)
- 25 dkg tejföl
- 20 dkg friss kecskesajt
- 20 dkg fetasajt
- 2 főtt céklagumó
- 2 hagyma
- 1,5 dl tej
- 2 evőkanál cukor
- 1 evőkanál balzsamecet
- 3 teáskanál olaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A palacsintához a tojásokat egy tálban villával felverjük, majd tejjel, liszttel, csipentyi sóval, és 5 olvasztott vajjal csomómentesre kavarjuk. Egy serpenyőben egyenként kisütjük a palacsintákat.
- A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
- A hagymát szeletekre vágva, a serpenyőben, 1 teáskanálnyi olajon megpároljuk, hozzáadjuk a cukrot, és kavargatjuk, amíg egy kissé karamellizálódik. Felöntjük ecettel, 1 dl vízzel, majd addig pároljuk, amíg a hagyma megpuhul.
- Ezután a serpenyőből kiszedjük, a maradék olajat (2 teáskanál) felhevítjük, és kavargatva megpirítjuk a darált húst. Sózzuk, és borsozzuk majd belekavarjuk az apró kockára vágott céklát, a karamellizált hagymát, meg az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- Egy tálban összekavarjuk a morzsolt kecskesajtot tejföllel, és tejjel.
- A palacsintákat megtöltjük a húsos töltelékkel (kb 3 evőkanálnyi), mindenikre egy-egy evőkanálnyi sajtos tejfölet teszünk, kevés fetasajtot morzsolunk rá. majd felcsavarjuk.
- Egy 15x25 cm-es sütésálló tálba sorakoztatjuk a palacisntákat, a tetejére szórjuk a maradék fetasajtot, a maradék tölteléket, illetve a maradék tejfölet.
- Sütőben kb 5 percig pirítjuk, majd forrón, petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése