2015. július 16., csütörtök

Almás-sajtos zöld saláta


Szeretem az egyszerű salátákat, mert ha jól van ízesítve, így is nagyon finom tud lenni. Minden salátának lényegében a jó öntet a koronája, az egésznek ugyanis ez adja meg a lényegét. Egészséges, üdítő étel, érdemes gyakran salátákat fogyasztani :)

Hozzávalók:

  • 1 fej zöld saláta
  • 20 dkg friss tehénsajt (vagy fetasajt)
  • 4 zöldhagyma
  • 2 zöld alma
  • 1 lilahagyma
  • 7 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 5 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál virágméz
  • 2 teáskanál mustár
  • só. őrölt bors

Elkészítése:

  • Megpucoljuk a zöldhagymát, a szárát nagyon ferdén, vékonyan felszeletejük, és jéghideg vízbe tesszük. A hagyma többi részét karikára vágjuk.
  • Egy tálikóban összekavarjuk a citromlevet, az olajat, a mézet, meg a mustárt. Sóval, borssal ízesítjük.
  • A lilahagymát, meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felszeleteljük, a sajtot pedig kis kockára vágjuk. Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a magokat kiszedjük), és az öntettel rögtön összekavarjuk.
  • A salátát megmossuk, darabokra tépkedjük, és egy nagy tálban kézzel mindent összeforgatunk a zöldhagyma szárán kívül.
  • Tálra rendezzük a salátát, a tetejére szórjuk a lecsepegtetett zöldhagymát, és azonnal fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: