Szeretem az egyszerű salátákat, mert ha jól van ízesítve, így is nagyon finom tud lenni. Minden salátának lényegében a jó öntet a koronája, az egésznek ugyanis ez adja meg a lényegét. Egészséges, üdítő étel, érdemes gyakran salátákat fogyasztani :)
Hozzávalók:
- 1 fej zöld saláta
- 20 dkg friss tehénsajt (vagy fetasajt)
- 4 zöldhagyma
- 2 zöld alma
- 1 lilahagyma
- 7 evőkanál extraszűz olívaolaj
- 5 evőkanál citromlé
- 1 evőkanál virágméz
- 2 teáskanál mustár
- só. őrölt bors
Elkészítése:
- Megpucoljuk a zöldhagymát, a szárát nagyon ferdén, vékonyan felszeletejük, és jéghideg vízbe tesszük. A hagyma többi részét karikára vágjuk.
- Egy tálikóban összekavarjuk a citromlevet, az olajat, a mézet, meg a mustárt. Sóval, borssal ízesítjük.
- A lilahagymát, meghámozzuk, megmossuk, vékonyan felszeleteljük, a sajtot pedig kis kockára vágjuk. Az almát megmossuk, vékony szeletekre vágjuk (a magokat kiszedjük), és az öntettel rögtön összekavarjuk.
- A salátát megmossuk, darabokra tépkedjük, és egy nagy tálban kézzel mindent összeforgatunk a zöldhagyma szárán kívül.
- Tálra rendezzük a salátát, a tetejére szórjuk a lecsepegtetett zöldhagymát, és azonnal fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése