A torta finom volt, a szülinap jól sikerült, a kislányom pedig a legcsinosabb, legokosabb, legönzetlenebb, legszeretnivalóbb gyermek a világon! És ekkor még finoman fogalmaztam..na jó, engedtessék meg nekem eme dicsekvés, hiszen én vagyok az anyukája :)
Hozzávalók:
A piskótához:
- 8 tojás
- 24 dkg cukor
- 21 dkg liszt + 3 dkg kakaópor
A vanilakrémhez:
- 8 dl tej
- 15 dkg vaj
- 2 tasak vaníliás pudingpor
- 5 evőkanál cukor
A locsoláshoz:
- kb 3 dl hideg víz
- 1 teáskanál vanília aroma
A díszítéshez:
- 5 dl habtejszín
- 30-40 dkg csokoládés ostyarúd
- 2 maréknyi bogyós gyümölcs (nálam ribizli és áfonya)
Elkészítése:
- A vajat a hűtőből kivesszük, hogy a krémhez szobahőmérsékletű legyen.
- Először elkészítjük a krémet: a pudingport a cukorral tejben megfőzzük, és langyosra hűtjük.
- Amíg hűl, elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekavarjuk sárgáját, végül pedig a kakaóval elkevert lisztet.
- A tésztát egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük. Amikor a piskóta kihűlt, három egyenlő lapra vágjuk.
- A puha vajat a langyos krémhez kavarjuk. Fontos, hogy a vaj szobahőmérsékletű legyen, mert ha hideg, akkor kicsapódik.
- Betöltjük a krémmel a tortát, kívül pedig bevonjuk a kemény habbá vert tejszínnel. Az oldalát ostyarudakkal rakjuk ki, majd szalaggal is átkötjük, hogy stabil legyen.
- A tetejét tetszés szerint gyümölcsökkel díszítjük.
Katicás szendvicseket készítettem, az egyszerűség jegyében |
Készült még medvehagymás-sajtkrémes szendvics sonkával, és lazacpástétomos, zöldségekkel |
A baráti sereg :) |
2 megjegyzés:
Meseszép tortát készítettél! :) Mindamellett a Lányodra is büszke lehetsz, gyönyörű!
Köszönöm szépen! :)
Megjegyzés küldése