Gyermekeim nagyon szeretik a ropogós csirkecombot, de én nem szeretem a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa verziót, mert hiába annyira finom, rendkívül egészségtelen, főleg olajban sütve. A panírozást szeretem változatossá tenni, most éppen a kókusz jutott eszembe, gondoltam, kipróbálom némi házi morzsával vegyítve. Jól sikerült, a hús ízletes, ropogós lett, enyhén kókuszos ízű. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
- 1 kg csirke alsócomb
- 15 dkg teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle
- 5 dkg kókuszreszelék
- 60 ml olvasztott kókuszzsír
- 2 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csirkehús bőrét lehúzzuk, majd egy nagy tálba tesszük, és sóval, borssal alaposan megszórjuk.
- Egy késes aprítóban a kenyeret az olajjal morzsásra aprítjuk, majd belekavarjuk a kókuszreszeléket.
- A combokat alaposan összeforgatjuk először az olvasztott kókuszzsírral, majd a kókuszos kenyérmorzsával.
- Sütőpapírral bélelet tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával, és kb 35-45 percig pároljuk.
- Ezután a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Ha túl száraznak találjuk, önthetünk alá egy nagyon kevés vizet.
- A ropogós, kókuszos csirkecombot friss salátával fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése