2014. szeptember 9., kedd

Kókuszos csirkecomb (reform)


Gyermekeim nagyon szeretik a ropogós csirkecombot, de én nem szeretem a hagyományos liszt-tojás-zsemlemorzsa verziót, mert hiába annyira finom, rendkívül egészségtelen, főleg olajban sütve. A panírozást szeretem változatossá tenni, most éppen a kókusz jutott eszembe, gondoltam, kipróbálom némi házi morzsával vegyítve. Jól sikerült, a hús ízletes, ropogós lett, enyhén kókuszos ízű. Érdemes kipróbálni!


Hozzávalók:

  • 1 kg csirke alsócomb
  • 15 dkg teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 60 ml olvasztott kókuszzsír
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítése:

  • A csirkehús bőrét lehúzzuk, majd egy nagy tálba tesszük, és sóval, borssal alaposan megszórjuk.
  • Egy késes aprítóban a kenyeret az olajjal morzsásra aprítjuk, majd belekavarjuk a kókuszreszeléket.
  • A combokat alaposan összeforgatjuk először az olvasztott kókuszzsírral, majd a kókuszos kenyérmorzsával.
  • Sütőpapírral bélelet tepsibe sorakoztatjuk, letakarjuk alufóliával, és kb 35-45 percig pároljuk.
  • Ezután a fóliát levesszük, és szép pirosra sütjük. Ha túl száraznak találjuk, önthetünk alá egy nagyon kevés vizet.
  • A ropogós, kókuszos csirkecombot friss salátával fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: