A gnocchi tulajdonképpen egy krumplis tészta, szoktam néha készíteni különféle változatokban, mert a család nagyon szereti, bármilyen formában (pl így, így, így, vagy így). Ez a sütőtökös változat pedig a legnagyobb kedvenc :)
Most is dupla adag készült, mert a gyerekek prézlisen szeretik a legjobban, hiszen a tészta ugyanaz, mint a szilvás (vagy barackos) gombócé.
Ez a vajas-zsályás változat nagyon egyszerű, ám nagyon finom változat, tökéletes ebéd.
Hozzávalók:
- 0,5 kg krumpli
- 13-15 dkg liszt
- 2,5 dkg vaj
- 1 tojás
- fél teáskanál só
- 1 csokor friss zsályalevél
- 5 dkg vaj
- só
Elkészítése:
- Megfőzzük a krumplit héjában, majd meghámozzuk, krumplitörőn átnyomjuk, és hűlni hagyjuk.
- Egy fazékban sós vizet teszünk fel forrni.
- Ezután összegyúrjuk olvasztott vajjal, liszttel, tojással, és sóval. Gyorsan, határozottan dolgozzunk, mert a krumplis tészta hamar lágyul.
- Lisztezett felületen a tésztából 2 cm-es rudakat sodrunk, és ebből 2 cm-es darabokat vágunk. Mindenik darab tetejét villával megnyomjuk, csíkosra mintázzuk.
- Lassú tüzön, fövő vízben adagonként kifőzzük. Amikor a gnocchi a víz tetejére feljött, akkor van kész. Szürőkanállal tálba kiszedjük.
- Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd rádobjuk a megmosott zsályaleveleket, és ropogósra sütjük. Kiszedjük, és a visszamaradt vajban kissé megpirítjuk a nudlikat.
- A vajas gnocchi tetejére halmozzuk a sült zsályaleveleket, és sóval megszórjuk. Ha úgy tetszik, reszelt sajttal is megszórhatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése