Egyszerű kis zöldségleves, azokból a zöldségekből, melyeket saját magam termesztettem a kertemben, nincs ennél nagyszerűbb dolog azt hiszem :)
Hozzávalók:
- 12 dkg sárgarépa (kb 3 közepes répa)
- 12 dkg petrezselyemgyökér
- 12 dkg karalábé
- 12 dkg zöldbab (fagyasztott is lehet)
- 10 dkg köles
- 1 fej hagyma
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1 evőkanál kókuszzsír
- 2 evőkanál balzsamecet (vagy ennél valamivel több citromlé)
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágjuk, és a forró zsiradékon megpirítjuk.
- Ezután hozzáadjuk a kockára vágott zöldségeket, meg a darabokra tördelt babot (ha fagyasztottat használunk, nem szükséges kiolvasztani), és kavargatva, néhány percig együtt pároljuk.
- Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és addig főzzük, amíg a zöldbab is megpuhul, de a zöldségek maradjanak roppanósak, ne főzzük túl.
- A főzés vége előtt kb 10 perccel, hozzáadjuk az átmosott kölest, meg az ételízesítőt, illetve sóval és borssal ízesítjük a levest. A végén balzsamecettel pikánsabbá tehetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése