Ez a nagyszerű fogás lényegében egy nagyon egyszerű étel. Viszont az a néhány apró huncutság, ami benne rejtőzik, az teszi izgalmassá, érdekessé. A céklacsipszről ódákat tudnék zengeni, annyira finom, hogy megérdemelne egy külön bejegyzést. Kókuszzsírban sütve, azt hiszem ezentúl első számú nassolnivalóm lesz.
A hal azért kitűnő, mert nagyon frissen vásároltam, első osztályú, és nagyon ízletes. Egy kis reszelt torma, egy kis petrezselymes vaj...mmm!
Még egy kis "kanyar" a krumplipürében, és akár pompás ünnepi lakoma része is lehet ez a kitűnő halas fogás.
Hozzávalók:
A sült halhoz:
- 70 dkg friss ponty
- 5 dkg vaj
- 2-3 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
- kevés liszt
- olaj a sütéshez
- só, őrölt bors
- a tálaláshoz: frissen reszelt torma
A krumplipüréhez:
- 50 dkg krumpli
- 40 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg vaj
- kb 3 dl tej
- két csipet őrölt szerecsendió
- só, őrölt bors
A céklacsipszhez:
- 15 dkg cékla
- olaj
- tengeri só vagy himalaya
Elkészítése:
- A krumplit meg a gyökeret meghámozzuk, megmossuk, és kockára vágva, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd vajjal és tejjel összetörjük, jól kikavarjuk, közben sóval, borssal, és szerecsendióval ízesítjük.
- A halszeleteket megmossuk, leitatjuk róla a vizet, és mindkét oldalát megszórjuk sóval és borssal. Egy kevés lisztbe forgatjuk, majd bő, forró olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük.
- A céklát meghámozzuk, és nagyon vékony karikára vágjuk. Forró, bő olajban mindkét oldalát ropogósra sütjük, majd papírtörlőre szedjük, és megszórjuk tengeri sóval.
- A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
- A petrezselymes krumplit tányérra szedjük, ráhelyezünk egy halszeletet, és meglocsoljuk petrezselymes vajjal, illetve megszórjuk egy kevés reszelt tormával. Mellé adjuk a céklacsipszet.
3 megjegyzés:
Ez tényleg megállná a helyét az ünnepi asztalon is :)
Ezt a cékla csipszet ki kell próbálnom:)
Meg fogsz lepődni,mennyire finom!
Megjegyzés küldése