2013. október 12., szombat

Petrezselymes nudli kéksajttal és császárszalonnával


Az utolsó nudli mostanában, ígérem :) Ez egy egyszerű és nagyszerű változat, na de a nudli mindenképpen szuperjó étel, kár, hogy olyan hízlaló..

Hozzávalók: 

  • 1 adag nudlitészta + 1 csokor petrezselyemzöld, őrölt bors;
  • továbbá: 5 dkg vaj, 10 dkg kéksajt (pl gorgonzola), 20 dkg császárszalonna (bacon)


Elkészítése:

  • A nudlitésztát elkészítjük úgy, hogy belegyúrjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és egy kevés őrölt borssal ízesítjük. 
  • Miután a nudlikat kifőztük, még melegen összekavarjuk vajjal, majd kéksajtot morzsolunk rá, és megszórjuk pirított szalonnakockákkal.
  • Tipp: A kéksajt nagyon jellegzetes ízű, nemespenésszel bevont sajt. Aki nem szereti, juhtúrót is használhat helyette.

Nincsenek megjegyzések: