A sajtfondü remek előétel, vagy vendégváró lehet, mert az ilyesmit jó társaságban a legjobb elfogyasztani.
Ha marad másnapra, akár szendvicsre is kenhetjük a megszilárdult sajtkrémet.
Hozzávalók:
- 30 dkg kemény sajt (pl ementáli)
- 30 dkg füstölt sajt
- 3 dl fehérbor
- 1 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál étkezési keményítő
- 1-2 teáskanál gyümölcspálinka (körte, cseresznye stb)
- pici só, őrölt színes bors
- 2 bagett a tálaláshoz
Elkészítése:
- A kétféle sajtot lereszeljük.
- A fondue edényt bedörzsöljük fokhagymával, beleöntjük a bort, majd amikor felmelegedett, beleszórjuk a reszelt sajtot. Kavargatva, kis lángon összemelegítjük, amíg a sajt szépen elolvad.
- A pálinkát elkeverjük a keményítővel, majd a sajtszószhoz adjuk, és kavargatva kissé besűrítjük. Sóval és őrölt borssal ízesítjük.
- Falatnyi darabokra vágott bagettel mártogatva fogyasztjuk, melyet előtte száraz serpenyőben kissé megpirítunk.
- Jól illik mellé valamilyen gyümölcskompót, pl körte, barack.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése