2013. október 9., szerda

Kínai csirkés-zöldséges tészta



Ezt az ételt tulajdonképpen kínai tésztával készítettem (ezt még Ausztriából hoztam), de a magam részére teljes kiörlésű spagettit használtam. Nagyon finom, főleg aki szereti a keleti konyhát.
Ennél az ételnél a lényeg a sok friss hozzávaló, és a kiváló fűszerezés. És ami szintén nagyon fontos, hogy minden zöldség roppanós kell maradjon, nem szabad túlfőzni.


Hozzávalók:


  • 40 dkg csirkemell
  • 12 dkg zöldborsó (fagyasztott) 
  • 12 dkg kukorica 
  • 12 dkg piros- és sárgapaprika vegyesen 
  • 10 dkg sárgarépa 
  • 10 dkg mungóbabcsíra (konzerv) 
  • 1 fej hagyma 
  • 2 nagy cikk fokhagyma 
  • 5-6 darab júdásfüle gomba (szárított) 
  • 2 dl kókusztej
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér 
  • kevés extra szűz olívaolaj 
  • szójaszósz és csili ízlés szerint 
  • petrezselyemzöld 
  • só, őrölt bors 
  • 12 dkg teljes kiörlésű spagetti 
  • 1 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez

Elkészítése:


  • A szárított júdásfüle gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd 15 percig főzzük. 
  • Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst. 
  • Kavargatva fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gyufaszál vékonyságúra vágott répát és paprikát, a reszelt fokhagymát. Megsózzuk, 2-3 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, a kukoricát, illetve ízesítjük reszelt citromhéjjal, gyömbérrel, őrölt borssal, és egy kevés szójaszósszal.
  • Felöntjük kókusztejjel, és az egészet összeforraljuk, de ezt is csak 2-3 percig, amíg a fagyasztott zöldségek is roppanósra párolódnak. 
  • A gombát csíkokra vágjuk, és a raguhoz kavarjuk, a csírával együtt. 
  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd összekavarjuk a csirkés-zöldséges raguval. A tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Megj: A júdásfüle gombát lecserélhetjük másfajta szarított gombára is, a legjobb valamilyen intenzív ízű erdei gomba. A mungóbabcsírát akár el is hagyhatjuk, használhatunk friss zöldségcsírát is.

Nincsenek megjegyzések: