Ezt az ételt tulajdonképpen kínai tésztával készítettem (ezt még Ausztriából hoztam), de a magam részére teljes kiörlésű spagettit használtam. Nagyon finom, főleg aki szereti a keleti konyhát.
Ennél az ételnél a lényeg a sok friss hozzávaló, és a kiváló fűszerezés. És ami szintén nagyon fontos, hogy minden zöldség roppanós kell maradjon, nem szabad túlfőzni.
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemell
- 12 dkg zöldborsó (fagyasztott)
- 12 dkg kukorica
- 12 dkg piros- és sárgapaprika vegyesen
- 10 dkg sárgarépa
- 10 dkg mungóbabcsíra (konzerv)
- 1 fej hagyma
- 2 nagy cikk fokhagyma
- 5-6 darab júdásfüle gomba (szárított)
- 2 dl kókusztej
- 1 teáskanál őrölt gyömbér
- kevés extra szűz olívaolaj
- szójaszósz és csili ízlés szerint
- petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
- 12 dkg teljes kiörlésű spagetti
- 1 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
Elkészítése:
- A szárított júdásfüle gombát 10 percre forró vízbe áztatjuk, majd 15 percig főzzük.
- Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát a kókuszzsíron kissé megpirítjuk, és hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott húst.
- Kavargatva fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gyufaszál vékonyságúra vágott répát és paprikát, a reszelt fokhagymát. Megsózzuk, 2-3 percig pároljuk, ekkor hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, a kukoricát, illetve ízesítjük reszelt citromhéjjal, gyömbérrel, őrölt borssal, és egy kevés szójaszósszal.
- Felöntjük kókusztejjel, és az egészet összeforraljuk, de ezt is csak 2-3 percig, amíg a fagyasztott zöldségek is roppanósra párolódnak.
- A gombát csíkokra vágjuk, és a raguhoz kavarjuk, a csírával együtt.
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd összekavarjuk a csirkés-zöldséges raguval. A tetejét meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, és megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése