Újabb kennivaló, reggelire, vacsorára, vagy tízóraira, akér gyerekeknek is. Azért szeretem a túrókrémeket, mert tulajdonképpen azt rakhatok bele, amit akarok, és mindenképp finom lesz.
Teljes kiörlésű kenyérrel, zsemlével (pl ez, ez, vagy akár ez) és friss zöldségekkel fogyasztva növeljük az étel tápértékét.
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 1 sárgarépa
- 1 nagyobb ecetben eltette uborka
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál házilag készített ételízesítő
- 1 teáskanál mustár
- kevés apróra vágott petrezselyemzöld
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A túrót egy tálba tesszük, és villával áttörjük. Hozzáadjuk a meghámozott, és lereszelt sárgarépát, illetve uborkát. Tejföllel lágyítjuk, és mustárral, zöldfűszerrel, sóval, meg borssal ízesítjük. Jól kikavarjuk, és kenyérre, vagy zsemlére kenve fogyasztjuk, friss zöldségekkel.
-
Tipp: Lehetőség szerint más zöldségekkel is készíthetjük, de tetszés szerinti zöldfűszerekkel kikavarva is nagyon finom a túrókrém.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése