2013. október 5., szombat

Zöldséges túrókrém



Újabb kennivaló, reggelire, vacsorára, vagy tízóraira, akér gyerekeknek is. Azért szeretem a túrókrémeket, mert tulajdonképpen azt rakhatok bele, amit akarok, és mindenképp finom lesz.
Teljes kiörlésű kenyérrel, zsemlével (pl ez, ez, vagy akár ez) és friss zöldségekkel fogyasztva növeljük az étel tápértékét.

Hozzávalók:

  • 25 dkg tehéntúró
  • 1 sárgarépa 
  • 1 nagyobb ecetben eltette uborka 
  • 2 evőkanál tejföl 
  • 1 evőkanál házilag készített ételízesítő 
  • 1 teáskanál mustár
  • kevés apróra vágott petrezselyemzöld 
  • só, őrölt bors

Elkészítése:


  • A túrót egy tálba tesszük, és villával áttörjük. Hozzáadjuk a meghámozott, és lereszelt sárgarépát, illetve uborkát. Tejföllel lágyítjuk, és mustárral, zöldfűszerrel, sóval, meg borssal ízesítjük. Jól kikavarjuk, és kenyérre, vagy zsemlére kenve fogyasztjuk, friss zöldségekkel.
  • Tipp: Lehetőség szerint más zöldségekkel is készíthetjük, de tetszés szerinti zöldfűszerekkel kikavarva is nagyon finom a túrókrém.

Nincsenek megjegyzések: