Borjúmájat először készítek, de bevallom, a csirkemáj nekem sokkal jobban ízlik. Ráadásul eléggé rágósra sikeredett, talán túl sokáig sütöttem, vagy túl magas hőfokon, nem tudom. Minden esetre ízre fincsi volt, az összeset én ettem meg, mert a család nem eszik májat :)
Hozzávalók (4 személyre):
- 50 dkg növendékmáj
- 40 dkg alma (tisztán mérve)
- 2 nagy fej hagyma
- 3 dkg liszt
- 3 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cukor
- negyed teásaknál őrölt fahéj
- só, frissen őrölt színes bors
- kókuszzsír a sütéshez (olajban is süthetjük)
Elkészítése:
- Az almát meghámozzuk, a magházat eltávolítjuk, és cikkekre vágjuk.
- A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk (lassan, vigyázva, hogy ne égjen meg), hozzáadjuk a cukrot, és felolvasztjuk.
- Beletesszük a cikkekre vágott almát, és 5 percig pirítjuk. Megszórjuk fahéjjal, egy csipet sóval, és felöntjük a borral, majd néhány percig pároljuk, csak amíg a lé elfő, és az alma szépen bevonódik a finom karamellréteggel. A serpenyőből az almát kiszedjük, és a visszamaradt szaftban a szeletekre vágott hagymát enyhén megpirítjuk.
- A májat megmossuk, és felszeleteljük, majd megszórjuk sóval és borssal. Pirospaprikával elkevert lisztbe forgatjuk, és egy másik serpenyőben, a kókuszzzsíron mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki, mert akkor rágós lesz a máj.
- A májat a fűszeres almával, illetve a sült hagymával tálaljuk, mellé pedig krumplipürét adhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése