2013. szeptember 30., hétfő

Halpástétom fürjtojással


Percek alatt elkészült ez a nagyszerű halkrém, mely kiváló szendvicsekhez, vagy tízóraira, fürjtojással fogyasztva pedig még táplálóbb.
Nagyon egyszerű, és a gyerekek is szeretik.
Készítsünk minél több házi kencét, hogy kiváltsuk vele az egészségtelen margarinos szendvicseket.

Hozzávalók:

  • 1 kisebb olaj nélküli halkonzerv (125 g)
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
  • só, frissen őrölt színes bors
  • a tálaláshoz: néhány fürjtojás, teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle (Pl ez, vagy ez)

Elkészítése:

  • A halkonzervet lecsöpögtetjük, majd egy tálba tesszük. 
  • Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a metélőhagymát, illetve megsózzuk és borsozzuk.
  • Összeturmixoljuk, és teljes kiörlésű kenyérrel, főtt fürjtojással fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések: