Percek alatt elkészült ez a nagyszerű halkrém, mely kiváló szendvicsekhez, vagy tízóraira, fürjtojással fogyasztva pedig még táplálóbb.
Nagyon egyszerű, és a gyerekek is szeretik.
Készítsünk minél több házi kencét, hogy kiváltsuk vele az egészségtelen margarinos szendvicseket.
Hozzávalók:
- 1 kisebb olaj nélküli halkonzerv (125 g)
- 2 evőkanál vaj
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál apróra vágott metélőhagyma (snidling)
- só, frissen őrölt színes bors
- a tálaláshoz: néhány fürjtojás, teljes kiörlésű kenyér vagy zsemle (Pl ez, vagy ez)
Elkészítése:
- A halkonzervet lecsöpögtetjük, majd egy tálba tesszük.
- Hozzáadjuk a vajat, az olajat, a metélőhagymát, illetve megsózzuk és borsozzuk.
- Összeturmixoljuk, és teljes kiörlésű kenyérrel, főtt fürjtojással fogyasztjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése