Ismét a kedvenc zöldségem, ezúttal sütőben sülve, rozmaringgal. Mmm, olyan illata van! A sült édesburgonya forrón, a hideg mártogatóssal számomra maga a tökély.
Azért készítettem mellé egy hústekercset is, amilyen egyszerű, éppen annyira finom.
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 10 dkg paprika (sárga és piros vegyesen)
- 5 dkg fetasajt
- fél lilahagyma
- kevés olívaolaj
- só, őrölt bors
A rozmaringos édesburgonyához:
- 80 dkg édesburgonya
- néhány szál rozmaring
- olívaolaj
- só, őrölt bors
A joghurtos mártogatóshoz:
- 2 dl sűrű natúr joghurt
- 1 cikk fokhagyma
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A csirkemellet középen félbe vágjuk, fóliával letakarjuk, és húsklopfolóval vékonyra klopfoljuk.
- Sóval és borssal megszórjuk, majd hosszában rárakjuk a vékony szeletekre vágott hagymát, a kockára vágott paprikát, illetve fetasajtot morzsolunk rá.
- Felcsavarjuk, olajjal meglocsoljuk, és alufóliába tekerjük. A másik darab csirkemellel úgyanígy járunk el.
- A két tekercset tűzálló tálba, vagy tepsibe helyezzük, és 200 fokos sütőben, kb 30 perc alatt megpároljuk.
- Az édesburgonyát meghámozzuk, megmossuk, és hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringgal, illetve meglocsoljuk olívaolajjal. Kézzel jól összeforgatjuk, és 200 fokos sütőben megsütjük.
- A joghurtot összekavarjuk reszelt fokhagymával, sóval és borssal.
- A csirkeroládot ferdén szeleteljük, mellé kínáljuk a rozmaringos sült édesburgonyát, illetve a joghurtos mártogatóst.
2 megjegyzés:
Az edeskrumplihoz ezt a martogatost ajanlom, ha megtalalod a hozzavalokat: http://pinchmysalt.com/chipotle-ranch-dressing-recipe/. A csirke is nagyon jol nez ki...mint mindig.
Teri,ez fantasztikus,amit ajánlasz,úgy ahogy van.Csak a majonéz az egyetlen bűne :) Ja,és köszi,drága vagy!
Megjegyzés küldése