A hétvégén készítettem az ivói (Ivó) Honor villában, ahol 3 napot töltöttünk az erdélyi konyhás csapattal. Többek között bárányból és vadhúsokból sütöttünk-főztünk, jókat ettünk, illetve fotóztunk és nagyon sokat szórakoztunk.
Elkészíthető más fajta sonkából is, úgy is nagyon finom.
Hozzávalók:
A tésztához:
- 75 dkg liszt
- 1 tojás+ 2 tojássárgája
- kb 4 dl tej
- 0,75 dl olaj
- 1 teáskanál cukor
- 2 evőkanál só
- 3 dkg élesztő
- 30-40 dkg füstölt (vad)sonka, pl szarvas
- 30 fürjtojás
- 10 dkg vaj
- kb 6 szál újhagyma zöldje
Elkészítése:
- Az élesztőt 1 dl langyos tejben elmorzsoljuk a cukorral, és letakarva felfuttatjuk.
- Ezután a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk, és langyos helyre téve a duplájára kelesztjük.
- Közben a tojásokat 4-5 perc alatt keményre főzzük, és meghámozzuk.
- A hólyagos tésztát lazán átyúrjuk, további 15-20 percig kelesztjük, majd két részre osztjuk.
- Egyenként téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük olvasztott vajjal, és megszórjuk apróra vágott sonkával, zöldhagymával.
- A tojásokat az egyik, hosszanti oldalára sorakoztatjuk, majd feltekerjük.
- Kb másfél újjnyi vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire helyezzzük, és langyos helyen kb 20 percig kelesztjük.
- Ekkor megkenjük olvasztott vajjal, és 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük.
- Salátaágyon remekül mutat.
7 megjegyzés:
A hasunkba meg remekül passzol! :) Nagyon finom!!!
:)))köszi druszám!
Látom mindenki beindult:) Nagyon jók lettek ezek a fotók, s a tekercsedből legalább hármat elfogyasztottam:)
Örülök,hogy neked is ízlett Kati!Egészségedre:)
Ez nagyon finom volt, szerette is mindenki:)
Igen,és én nagyon örültem neki :)
Igen,és én nagyon örültem neki :)
Megjegyzés küldése