Nagyon megkedveltem a különféle magliszteket, eddig minden esetben nagyon meg voltam elégedve. Ez a sütemény, a mandulának és a zabpehelynek köszönhetően sokkal finomabb (és jóval egészségesebb), mintha hagyományosan, omlós alappal készült volna. Ráadásul tele van értékes vitaminokkal, sok rostot is tartalmaz, a mandula pedig kiváló lúgosító.
Nagyon finom!
Hozzávalók:
Az alaphoz:
- 20 dkg zabpehely
- 15 dkg mandula
- 1 tojás
- 5 dkg nyírfacukor
- 1 evőkanál citromlé
- 0,5 dl tej
- 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
A túrókrémhez:
- 50 dkg zsírszegény tehéntúró
- 12 dkg nyírfacukor
- 3 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítése:
- A zabpelyhet és a mandulát porrá őröljük. Blenderrel, esetleg konyhai robot késes aprítójával a legegyszerűbb.
- A kétféle maglisztet elkeverjük a szódabikarbónával, a cukorral, meg a citromlével. A tojást a tejjel összekavarjuk, majd a száraz anyagokkal együtt összegyúrjuk.
- A masszát egy kis méretű tepsibe nyomkodjuk.
- A túrót kikavarjuk a tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal, és a vaníliával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd lazán a túrós masszába forgatjuk.
- A krémet a tésztára simítjuk, és 180 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor kissé elkezd barnulni a teteje. Ha sokáig sütjük, kiszáradhat.
- Szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp: Kínálhatunk mellé valamilyen cukormentes gyümölcsszószt is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése