A surimi halpasztából készült rúd, mely leggyakrabban sushik alapanyaga. Én úgy képzelem, mint a darált húst, hisz nem éppen a legjobb minőségű alapanyagból (halból) állítják elő. Éppen ezért nagyon olcsón megvásárolható, de nem érdemes túl gyakran fogyasztani.
Kíváncsiságból vásároltam, ízre finom, ízlett, de valahogy a külsejével bajban vagyok. Bár, anniyra nem is akartam megbarátkozni vele.
A saláta minden esetre nagyon finom, csak sütés közben túlságosan halszag lett a lakásban, ezért is idegenkedtem egy kicsit.
Igazán vágytam már egy kis üde, zöld spenótra.
Hozzávalók:
- 10 dkg zsenge spenót
- 6-8 halpaszta rúd (surimi)
- 7-8 fürjtojás (esetleg 2 tojás)
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 kisebb cikk fokhagyma
- fél citrom
- néhány csepp fehér balzsamecet
- 1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 evőkanál kókuszzsír vagy olívaolaj a sütéshez
- őrölt színes bors
- kevés só
Elkészítése:
- Ha fagyasztott surimit vásárolunk, akkor előbb hagyjuk kiolvadni.
- Ezután serpenyőben, kókuszzsíron 1-2 perc alatt megsütjük, közben hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
- A fürjtojásokat 4-5 perc alatt keményre főzzük, majd meghámozzuk.
- A zsenge spenótleveleket egyenként alaposan megmossuk, és egy tálba helyezzük.
- Hozzáadjuk a vékonyra szelt lilahagymát, a karikára vágott fürjtojást, és az ujjnyi vastagságú darabokra felvágott halrudat.
- Meglocsoljuk egy kevés citromlével, balzsamecettel, és olajjal, megsózzuk, színes borssal ízesítjük, és alaposan összekavarjuk.
- Tipp: Surimi helyett használhatunk tenger gyümölcseit.
1 megjegyzés:
Tegnap én is spenót salátát készítettem, hónapos retekkel s csicsókával, isteni volt:)
Megjegyzés küldése