2013. február 15., péntek

Fitness saláta joghurtos öntettel


Nagyon szeretem a rukkolát, egyik kedvenc salátám. A fürjtojást is előszeretettel fogyasztom mostanában, és a gyerekek is nagyon megszerették.
Már nagyon vágyom egy kis tavaszra, ez a saláta pedig olyan jó tavaszidéző. Gyorsan elkészíthető, laktató, szuperegészséges, és nem hízlal. Ezért gyakran viszek hasonló ételt a munkahelyemre is, az öntete viszont érdemes csak fogyasztás előtt ráönteni.

Hozzávalók:

  • tetszés szerint friss, vegyes színű saláta (kb 5 dkg) 
  • 4-5 fürjtojás 
  • 4 kisebb hónapos retek 
  • 1 szál újhagyma 
  • 5 dkg mozarella sajtgolyó 
  • kevés sárga színű paprika 
  • az öntethez: 4 evőkanál sűrű natúr joghurt (zsírszegény), 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, 1 teáskanál mustár, só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
  • A tojásokat 5 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, és negyedekbe vágjuk. 
  • A zöldségeket megmossuk, ezután a zöldhagymát karikára, a retket meg a paprikát gyufaszál vékonyságúra vágjuk. 
  • A saláta hozzávalóit egy tálra rendezzük, az öntet hozzávalóit pedig összekavarjuk, és a salátára öntjük. Frissen őrölt borssal megszórjuk, és ha szükséges, utánasózzuk.

Nincsenek megjegyzések: