Nagyon szeretem a rukkolát, egyik kedvenc salátám. A fürjtojást is előszeretettel fogyasztom mostanában, és a gyerekek is nagyon megszerették.
Már nagyon vágyom egy kis tavaszra, ez a saláta pedig olyan jó tavaszidéző. Gyorsan elkészíthető, laktató, szuperegészséges, és nem hízlal. Ezért gyakran viszek hasonló ételt a munkahelyemre is, az öntete viszont érdemes csak fogyasztás előtt ráönteni.
Hozzávalók:
- tetszés szerint friss, vegyes színű saláta (kb 5 dkg)
- 4-5 fürjtojás
- 4 kisebb hónapos retek
- 1 szál újhagyma
- 5 dkg mozarella sajtgolyó
- kevés sárga színű paprika
- az öntethez: 4 evőkanál sűrű natúr joghurt (zsírszegény), 1 evőkanál extraszűz olívaolaj, 1 cikk fokhagyma reszelve, 1 teáskanál mustár, só, frissen őrölt színes bors
Elkészítése:
- A tojásokat 5 perc alatt keményre főzzük, meghámozzuk, és negyedekbe vágjuk.
- A zöldségeket megmossuk, ezután a zöldhagymát karikára, a retket meg a paprikát gyufaszál vékonyságúra vágjuk.
- A saláta hozzávalóit egy tálra rendezzük, az öntet hozzávalóit pedig összekavarjuk, és a salátára öntjük. Frissen őrölt borssal megszórjuk, és ha szükséges, utánasózzuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése