Nagyon gyorsan és könnyen elkészíthető desszert. Más bogyós gyümölcsöt is használhatunk, de gyümölcs nélkül is készíthetjük. Mindenképp álomfinom!
Hozzávalók:
- 25 dkg babapiskóta
- 1 tasak tejszínes pudingpor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg mascarpone sajtkrém
- 2 dl habtejszín
- 2 dl víz
- 1 teáskanál vanília aroma
- 10-15 dkg fagyaztott meggy (vagy más bogyós gyümölcs)
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
- A pudingot a cukorral tejben sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük.
- Belekavarjuk a krémsajtot, a vanília aromát, majd a habbá vert tejszínt.
- A rumaromával ízesített vízbe szerre belemártjuk a babapiskótákat, és egy tálba sorakoztatjuk.
- Egy réteg piskótára rásimítjuk a krém felét, és megszórjuk meggyel. Ismét egy sor rumos vízbe mártott piskóta következik, melyre rásimítjuk a maradék krémet.
- A tetejét megszórjuk kakóporral, és 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, hogy szépen összeálljon.
2 megjegyzés:
Isteni finom, és a legjobb, hogy sütés nélkül. Ez a süti olyan, mint egy Tiramisu változat.:))
Olyasmi,a babapiskóta meg a mascarpone miatt,másrészt meg nem hasonlít,mert a tiramisu azért más hozzávalókból áll.Ezért kapta a meggyes mámor nevet :)
Megjegyzés küldése