2013. február 21., csütörtök

Gyors csilis bab


Nagyon finom, kiadós étel, percek alatt elkészíthető. A csilit ne sajnáljuk belőle, de a gyerekek adagjából természetesen hagyjuk ki.
Férfiak kedvence.

Hozzávalók:

  • 40 dkg vörösbab konzerv
  • 40 dkg hámozott paradicsom konzerv
  • 20 dkg sütni való fűszeres kolbász
  • 15 dkg piros színű paprika 
  • 1 fej hagyma
  • só, őrölt bors
  • csilipor
  • kevés olaj a sütéshez
Elkészítése:

  • Az apróra vágott hagymát egy serpenyőben az olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt kolbászt, és pirítani kezdjük.
  • Közben hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát, és együtt sütjük.
  • A babkonzerv levét leöntjük, vízzel átöblítjük, a paradicsomot tetszés szerinti darabokra vágjuk, majd az egészet a serpenyőbe tesszük.
  • Megsózzuk és borsozzuk, csilivel ízesítjük, majd néhány perc alatt összeforraljuk.
  • Friss kenyérrel, esetleg reszelt sajttal megszórva fogyasztjuk, de kifőtt tésztával is nagyon finom.

3 megjegyzés:

Katalin írta...

Nagyon jó lehetett! Ezt én is szeretném, mert finom erős :))

Edó írta...

Igen,nagyon finom!:)

tücsi írta...

Erős babost szeretjük. Finom!