A nyáron lefagyasztott padlizsán egész évben jól jön, s bár majonézesen jobban szeretjük, így jóval kalóriaszegényebb, és így is nagyon finom. Főként pirítóssal.
Az ízesítést mindenki a maga ízlése szerint alakíthatja, a recept csak irányadó.
Hozzávalók:
- 2 közepes padlizsán (ilyenkor fagyasztott)
- 1 fej lilahagyma
- 2 teáskanál mustár
- 4 evőkanál (olíva)olaj
- 1-2 teáskanál köménymag
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A padlizsánokat tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben megsütjük.
- Amikor az aljuk feketedik, akkor másik oldalára forgatjuk, míg teljesen át nem sül. Akkor jó, ha kissé szenes.
- Ezután kivesszük egy hideg vízzel töltött edénybe, és a héját lehámozzuk.
- Egy nagyobb lapítóra helyezzük, és hagyjuk néhány percig, hogy a leve kifollyon.
- Fakéssel nagyon apróra zúzzuk, és egy tálba helyezzük.
- Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a mozsárban zúzott köménymagot, majd a többi hozzávalóval együtt kikavarjuk.
- Tipp: A padlizsán a szabadban, szénen sütve a legfinomabb. Nagyobb mennyiséget is lesüthetünk, és műanyag tasakokba téve lefagyaszthatjuk. A krémet botmixerrel is pürésíthetjük.
2 megjegyzés:
Tisztára tönkre teszel, TE csaj!
:D
Há' én mé' te? :DD
Megjegyzés küldése