Egyszerű, könnyű, üdítő leves, akár ünnepi ételként is megállja a helyét szerintem. A narancslét ízlés szerint adagoljuk, cukorral pedig ellensúlyozni tudjuk a savanykásságát.
Fontos, hogy a répát ne főzzük túl, maradjon roppanós.
Hozzávalók:
- 50 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 5 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál házi ételízesítő
- 1-2 teáskanál nádcukor (vagy cukor)
- 1 evőkanál kókuszsír (vagy olaj)
- kakukkfű
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A hagymát apróra vágva a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát.
- Néhány percig kavargatva pároljuk, felöntjük 8 dl vízzel, őrölt borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és roppanósra főzzük.
- Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a narancslevet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot és sót.
- A tejfölt egy kevés meleg levessel elkeverjük, a leveshez öntjük, majd összeforraljuk.
- Tovább ízesíthetjük cukorral vagy narancslével.
4 megjegyzés:
Gyönyörű színe van és olyan jó ünnepi hangulata:)
Akkor,jó,mert az is lenne a cél! :)
Nagyon guszta:) Látom te már belevágtál a karácsonyi menükbe:)
Hát tudod,muszáj,határidők..:))
Megjegyzés küldése