2012. október 16., kedd

Narancsos sárgarépa krémleves


Egyszerű, könnyű, üdítő leves, akár ünnepi ételként is megállja a helyét szerintem. A narancslét ízlés szerint adagoljuk, cukorral pedig ellensúlyozni tudjuk a savanykásságát.
Fontos, hogy a répát ne főzzük túl, maradjon roppanós.

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl frissen facsart narancslé
  • 5 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál házi ételízesítő
  • 1-2 teáskanál nádcukor (vagy cukor)
  • 1 evőkanál kókuszsír (vagy olaj)
  • kakukkfű
  • só, őrölt bors
Elkészítése:

  • A hagymát apróra vágva a zsiradékon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát.
  • Néhány percig kavargatva pároljuk, felöntjük 8 dl vízzel, őrölt borssal, kakukkfűvel fűszerezzük, és roppanósra főzzük.
  • Ekkor levesszük a tűzről, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a narancslevet, az ételízesítőt, ízlés szerint cukrot és sót.
  • A tejfölt egy kevés meleg levessel elkeverjük, a leveshez öntjük, majd összeforraljuk.
  • Tovább ízesíthetjük cukorral vagy narancslével.

4 megjegyzés:

Adél írta...

Gyönyörű színe van és olyan jó ünnepi hangulata:)

Edó írta...

Akkor,jó,mert az is lenne a cél! :)

Kati írta...

Nagyon guszta:) Látom te már belevágtál a karácsonyi menükbe:)

Edó írta...

Hát tudod,muszáj,határidők..:))