A kókuszgolyó nagy kedvenc nálunk, ezért reménykedtem, hogy ezt is szívesen fogyasztják majd a gyerekek.
Ez egy jóval egészségesebb és táplálóbb változat, hiszen nagyrészt sütőtökből áll, az ízén mégsem érződik, és ilyenformán is mindenki szívesen fogyasztja.
Nagy segítségünkre lehet egy konyhai robot késes aprítója, hisz a munka nagyrészét el is végzi helyettünk.
Hozzávalók:
- 50 dkg sütőtök
- 20 dkg diétás keksz (édesített)
- 10 dkg dió
- 5 dkg zabpehely
- 12-15 dkg cukor (nyírfa, xilit..)
- 1 teáskanál vanília aroma
- 5-5 dkg őrölt dió és kókuszreszelék a forgatáshoz
Elkészítése:
- Egy közepes méretű sütőtököt megmosunk, majd cikkekre vágva tepsire tesszük, és 200 fokos sütőben kb 1 óra alatt megsütjük. Ezt a műveletet előző nap is elvégezhetjük.
- Közben a diót és a zabpelyhet száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, hogy intenzívebb íze legyen, majd késes robotban (vagy darálóval) ledaráljuk.
- A kekszet ugyanígy ledaráljuk.
- A sütőtököt meghámozzuk, a húsát szintén késes aprítóban (vagy villával) pépesre zúzzuk.
- Ezután az összes hozzávalóval összegyúrjuk, majd a masszából gombócókat formálunk.
- A gombócokat dióba és kókuszreszelékbe forgatjuk.
Tipp: Amennyiben nem édes kekszet választunk, ízlés szerint több cukrot adjunk hozzá.
Dió helyett mandulával is készíthetjük.
Dió helyett mandulával is készíthetjük.
5 megjegyzés:
Ezt még én is megenném:)
A te diétádba is belefér :)
Igazán jól hangzik, különleges íze lehet! :)
Hankka,ízre inkább finom,mint különleges:)
Hankka,ízre inkább finom,mint különleges:)
Megjegyzés küldése