Különleges ízvilágú, igazán finom étel, nagy meglepetésemre a gyerekek is nagyon szerették.
Mindenképp jóízű, érett paradicsomból érdemes elkészíteni, ennek hiányában hámozott paradicsomkonzervet használjunk.
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti (színes, durum spagettit használtam)
- 1 kg paradicsom
- 12,5 dkg szardellakonzerv
- 18 dkg sárga- és fekete mag nélküli olívabogyó
- 10 dkg kapribogyó
- 3 cikk fokhagyma
- 2 teáskanál cukor (vagy ízlés szerint több)
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
- olívaolaj a sütéshez
- a tálaláshoz friss bazsalikomlevelek
Elkészítése:
- A spagettit sós vízben kifőzzük, langyos vízzel leöblítjük, majd az olajjal összekavarjuk.
- A paradicsomokat néhány percre lobogó vízbe tesszük, majd kiszedjük, a héjukat lehúzzuk, és apróra daraboljuk.
- Egy serpenyőben az olajon a reszelt fokhagymát kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az olívabogyót, a kapribogyót és a szardelladarabokat.
- Megborsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 10-15 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
- Ha szükséges megsózzuk, de vigyázzunk, mert a hozzávalók is sósak.
- A spagettire halmozzuk a szószt, és megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel.
Tipp: Aki nem szereti a szardellát, az használhat más fajta halkonzervet is, úgy is nagyon finom.
2 megjegyzés:
Remek ez a spagetti, hasonlót szoktam én is készíteni.
De mi köze a rosszlányokhoz? :)
Hát a puttanesca az tulajdonképpen azt jelenti,hogy prostituáltas :))Innen a rosszlányok!
Megjegyzés küldése