2012. október 7., vasárnap

Rosszlányok spagettije (spaghetti alla puttanesca)


Különleges ízvilágú, igazán finom étel, nagy meglepetésemre a gyerekek is nagyon szerették.
Mindenképp jóízű, érett paradicsomból érdemes elkészíteni, ennek hiányában hámozott paradicsomkonzervet használjunk.

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti (színes, durum spagettit használtam)
  • 1 kg paradicsom
  • 12,5 dkg szardellakonzerv
  • 18 dkg sárga- és fekete mag nélküli olívabogyó
  • 10 dkg kapribogyó
  • 3 cikk fokhagyma
  • 2 teáskanál cukor (vagy ízlés szerint több)
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • frissen őrölt bors
  • só 
  • olívaolaj a sütéshez
  • a tálaláshoz friss bazsalikomlevelek
Elkészítése:

  • A spagettit sós vízben kifőzzük, langyos vízzel leöblítjük, majd az olajjal összekavarjuk.
  • A paradicsomokat néhány percre lobogó vízbe tesszük, majd kiszedjük, a héjukat lehúzzuk, és apróra daraboljuk.
  • Egy serpenyőben az olajon a reszelt fokhagymát kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot, az olívabogyót, a kapribogyót és a szardelladarabokat.
  • Megborsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, és 10-15 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik.
  • Ha szükséges megsózzuk, de vigyázzunk, mert a hozzávalók is sósak.
  • A spagettire halmozzuk a szószt, és megszórjuk friss bazsalikomlevelekkel.
Tipp: Aki nem szereti a szardellát, az használhat más fajta halkonzervet is, úgy is nagyon finom.

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Remek ez a spagetti, hasonlót szoktam én is készíteni.
De mi köze a rosszlányokhoz? :)

Edó írta...

Hát a puttanesca az tulajdonképpen azt jelenti,hogy prostituáltas :))Innen a rosszlányok!