Egyszerű, gyorsan elkészíthető, nagyon finom édesség. A kekszes massza sokféleképpen variálható, most épp erdei mogyoró volt kéznél, így azt vettem alapul. Az erdei mogyoró szerintem végtelenül finom tud lenni süteményekben. Főleg aki szereti a nugátos ízt.
Hozzávalók:
- 35 dkg háztartási keksz
- 20 dkg erdei mogyoró
- 20 dkg puha vaj
- 15 dkg cukor
- 2 púpos evőkanál kakaópor
- 1-2 evőkanál mogyorólikőr vagy 1 teáskanál mogyoró aroma
- fél narancs reszelt héja
- annyi tej, amennyitől a massza összeáll
- a tetejére: 10 dkg étcsokoládé, 5 dkg vaj
Elkészítése:
- A mogyorót száraz serpenyőben kissé megpirítjuk, és ledaráljuk.
- A kekszet szintén ledaráljuk, majd az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk.
- A masszát egy kis méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére kenjük a vajjal felolvasztott csokoládét, és dermedésig hűtőszekrénybe tesszük.
- Ezután éles késsel szeletekre vágjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése