Edi, az Edi konyhája című blog szerzője világkörüli gasztronómiai utazásra hívott bennünket, nekem pedig kedvem volt csatlakozni.
A játék során egymásnak kellett feladatot adni, így Pinkóci Afrika ízvilágát választotta nekem.
Ezen belül, egy egyiptomi babos kencére esett a választásom, melynek a hivatalos neve Fuul.
Egyiptomi babkrémet készítettem tehát, és egyáltalán nem bántam meg, mert nagyon finom. Leginkább pitával és salátával érdemes tálalni.
Hozzávalók:
- 0,5 kg tarkabab
- 1 paradicsom
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 kisebb zöldpaprika
- 5 dkg fetasajt
- 2 főtt tojás
- 125 ml szezámmagolaj
- 1 evőkanál csilipor (szerintem ez sok,de és csípőspaprikát használtam)
- só ízlés szerint
Elkészítése:
- A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, másnap pedig puhára főzzük.
- Ezután a paradicsommal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, paprikát, sajtot, főtt tojást, és összekavarjuk az olajjal, a sóval, és a csilivel.
- Egyszerűbb a dolog, ha konzerv babból készítjük, úgy viszont nem annyira egészséges.
Recept innen.
Na és kíváncsian várom Lilla ajánlatát, neki ugyanis a székely konyhát adtam feladatul.
7 megjegyzés:
Fantasztikus recept, én mindenképp elkészítem, sőt szerintem sokan mások is :)
Köszi Edó :) szuperül hangzik, szerintem én is előveszem hamarosan, amikor anya barátjánál (ő egyiptomban élt 6 évig) mezzepartit csapunk :)
Hú, ez nagyon jól hangzik, férjem nagy kedvence a bab, úgyhogy biztosan elkészítem egyik este!:-)
Edó, ez nagyon jól hangzik:)
Guszta nagyon, nekem is ízlene! Jó választás volt!:)
Edó - szeretnék gratulálni Neked, a nyertes babkrémedhez. :)
Remek választás volt,tetszik nagyon a recept. Ezt ki fogom próbálni én is.
Megjegyzés küldése