2012. október 14., vasárnap

Enni - határok nélkül: Fuul, vagyis egyiptomi babkrém



Edi, az Edi konyhája című blog szerzője világkörüli gasztronómiai utazásra hívott bennünket, nekem pedig kedvem volt csatlakozni.
A játék során egymásnak kellett feladatot adni, így Pinkóci Afrika ízvilágát választotta nekem.
Ezen belül, egy egyiptomi babos kencére esett a választásom, melynek a hivatalos neve Fuul.

Egyiptomi babkrémet készítettem tehát, és egyáltalán nem bántam meg, mert nagyon finom. Leginkább pitával és salátával érdemes tálalni.


Hozzávalók: 

  • 0,5 kg tarkabab
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej lilahagyma
  • 1 kisebb zöldpaprika
  • 5 dkg fetasajt
  • 2 főtt tojás
  • 125 ml szezámmagolaj
  • 1 evőkanál csilipor (szerintem ez sok,de és csípőspaprikát használtam)
  • só ízlés szerint
Elkészítése:

  • A babot egy éjszakára vízbe áztatjuk, másnap pedig puhára főzzük. 
  • Ezután a paradicsommal összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a nagyon apróra vágott hagymát, paprikát, sajtot, főtt tojást, és összekavarjuk az olajjal, a sóval, és a csilivel.
  • Egyszerűbb a dolog, ha konzerv babból készítjük, úgy viszont nem annyira egészséges.


Recept innen.

Na és kíváncsian várom Lilla ajánlatát, neki ugyanis a székely konyhát adtam feladatul.

7 megjegyzés:

Edi írta...

Fantasztikus recept, én mindenképp elkészítem, sőt szerintem sokan mások is :)

pinkóci írta...

Köszi Edó :) szuperül hangzik, szerintem én is előveszem hamarosan, amikor anya barátjánál (ő egyiptomban élt 6 évig) mezzepartit csapunk :)

Marka írta...

Hú, ez nagyon jól hangzik, férjem nagy kedvence a bab, úgyhogy biztosan elkészítem egyik este!:-)

Kati írta...

Edó, ez nagyon jól hangzik:)

Erika írta...

Guszta nagyon, nekem is ízlene! Jó választás volt!:)

Edi írta...

Edó - szeretnék gratulálni Neked, a nyertes babkrémedhez. :)

Böbe írta...

Remek választás volt,tetszik nagyon a recept. Ezt ki fogom próbálni én is.