Keleti ízvilágú étel, jóféle izgalmas hozzávalókból. A vörös rizs egészséges és bió, most ismerkedem vele. Nekem spéci a barnarizs jobban ízlik, szerintem jobb az íze, ez a vörös pedig inkább mutatósabb, érdekesebb.Egyszer megéri kirpóbálni :) Persze más fajta rizset is használhatunk ehhez az ételhez.
Hozzávalók:
- 25 dkg vörös rizs
- 2 csirkemell filé
- 2 piros színű paprika
- 1 hagyma
- 1 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál olívaolaj
- darabka gyömbér (kb 5 cm)
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1-2 kisebb piros csilipaprika
- 2-3 teáskanál currypaszta (vagy curry por)
- 4 dl zöldségalaplé (vagy ételízesítős víz)
- 4 dl kókusztej
- 2 evőkanál szójaszósz
- 5 dkg sós mogyoró
- 1 marék bazsalikomlevél
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- A rizset kb háromszoros mennyiségű sós vízben, 30-40 perc alatt megfőzzük. Időközben pótolhatjuk a vizet, ha szükséges.
- A húst megmossuk, szárazra töröljük, mindkét csirkemellet félbe vágjuk, majd a darabokat szintén félbevágjuk. Így nyolc darab húst kapunk, és mindeniket sóval, őrölt borssal megszórjuk.
- Egy serpenyőben olajat forrósítunk, a húsdarabokat oldalanként 2 percig pirítjuk, majd kiszedjük.
- A visszamaradt zsiradékban megpirtjuk az apróra vágott gyömbért, meg a fokhagymát. Az apróra vágott csilit, curryt, meg a paradicsompürét belekavarjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, meg a vékony csíkokra vágott paprikát. Felöntjük alaplével, kókusztejjel, szójaszósszal, és felfőzzük. Belerakjuk a húst, majd 10 percig főzzük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
- A húst a szósszal tálaljuk, apróra tört mogyóróval, bazsalikommal megszórva. Mellé vörös rizst kínálunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése