2015. szeptember 15., kedd

Bazsalikomos spagetti


Bazsalikomot eddig még semmilyen módon nem sikerült termesztenem. Idén nagyon szerencsés vagyok, mert sikerült, és rengeteg lett (és paradicsom is)!. Igaz, leginkább a kedves férjem érdeme, mert ő gondozta a legtöbbet :) Sosem gondoltam volna, hogy egyszer megérem, hogy ekkora bokor bazsalikomunk legyen. A legkedvencebb fűszerem. S mert ilyen sok van, pesztót készítettem belőle, melyet spagettivel fogyasztottunk. Ez is nagy kedvenc nálunk.
További ínycsiklandó bazsalikomos receptek: ITT :)

Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 25 dkg teljes kiörlésű spagetti
  • 5 dkg bazsalikom levél 
  • 5 dkg parmezán sajt + egy kevés a tetejére
  • 6-8 evőkanál olívaolaj 
  • 2 cikk fokhagyma 
  • 2 dkg mandula (vagy fenyőmag)
  • pici só


Elkészítése: 

  • A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 
  • Megmossuk a bazsalikomot, késes aprítóban felaprítjuk a mandulát (vagy ledaráljuk), lereszeljük a sajtot, meg a fokhagymát. 
  • Ezeket turmixgépben (esetleg botmixerrel), az olajjal együtt krémesre turmixoljuk, szükség szerint megsózzuk. 
  • Összekavarjuk a kifőtt spagettivel, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések: