Bazsalikomot eddig még semmilyen módon nem sikerült termesztenem. Idén nagyon szerencsés vagyok, mert sikerült, és rengeteg lett (és paradicsom is)!. Igaz, leginkább a kedves férjem érdeme, mert ő gondozta a legtöbbet :) Sosem gondoltam volna, hogy egyszer megérem, hogy ekkora bokor bazsalikomunk legyen. A legkedvencebb fűszerem. S mert ilyen sok van, pesztót készítettem belőle, melyet spagettivel fogyasztottunk. Ez is nagy kedvenc nálunk.
További ínycsiklandó bazsalikomos receptek: ITT :)
Hozzávalók 2-3 személyre:
- 25 dkg teljes kiörlésű spagetti
- 5 dkg bazsalikom levél
- 5 dkg parmezán sajt + egy kevés a tetejére
- 6-8 evőkanál olívaolaj
- 2 cikk fokhagyma
- 2 dkg mandula (vagy fenyőmag)
- pici só
Elkészítése:
- A spagettit enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
- Megmossuk a bazsalikomot, késes aprítóban felaprítjuk a mandulát (vagy ledaráljuk), lereszeljük a sajtot, meg a fokhagymát.
- Ezeket turmixgépben (esetleg botmixerrel), az olajjal együtt krémesre turmixoljuk, szükség szerint megsózzuk.
- Összekavarjuk a kifőtt spagettivel, majd parmezánnal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése