Finom, kerti, bió póréhagymából készült, sógornőm kertjében termett. Rögtön egyszerű, gyors, egészésges ebédet készítettem belőle :)
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg póréhagyma
- 20 dkg krumpli
- 5 dkg parmezán sajt (vagy füstölt sajt)
- 1 dl zsírszegény főzőtejszín
- házi ételízesítő
- kevés lenmag
- 4 szelet teljes kiörlésű kenyér
- 1 evőkanál kókuszzsír
- só
Elkésztése:
- Egy edényben kókuszzsírt forrósítunk.
- A póréhagyma zöld részét levágjuk, a többit karikára vágjuk, majd a zsiradékon néhány percig kavargatva pároljuk. Hozzáadjuk a hámozott, kockára vágott krumplit, ételízesítőt, és felöntjük 1,5 l vízzel.
- Amikor a krumpli megfőtt, a tűzről levesszük, hozzáadjuk a reszelt sajtot, összeturmixoljuk, majd tejszínnel gazdagítjuk, és felforraljuk.
- Ízlés szerint sózzuk, majd pirítós kenyérrel, lenmaggal megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése