Munkahelyemre mindig itthonról viszek ételt magamnak, mert szeretem tudni, hogy mit eszem. Ez egy olyan étel, melyet könnyedén magunkkal vihetünk munkahelyünkre, elkerülve ezzel, hogy valami nem megfelelő ételt fogyasszunk, pl valami bolti készterméket. Akár két-három napra is elegendő mennyiség, laktató, finom, egészséges.
Hozzávalók (4 személyre):
- 40 dkg száraztészta (pl Orecchiette)
- 50 dkg paradicsom
- 25 dkg póréhagyma
- 20 dkg sonka
- 12 fekete olívabogyó
- 8 aszalt paradicsom
- 10 dkg parmezán sajt
- 1-1 marék petrezselyemzöld és bazsalikom
- 3 dl zöldségalaplé
- 6 evőkanál olívaolaj
- só, őrölt bors
Elkészítése:
- 2 dl vizet forralunk, majd az apróra vágott aszalt paradicsomra öntjük, egy kisebb tálba.
- Egy fazékban enyhén sós vizet forralunk, és kifőzzük a tésztát a csomagoláson megjelölt utasítás szerint.
- A póráhagyma zöld részét levágjuk, a fehér részét pedig karikára vágjuk.
- Egy serpenyőben 4 evőkanál olajat forrósítunk, megpirítjuk a póréhagymát, majd vele együtt a csíkokra vágott sonkát is. Felöntjük alaplével, illetve hozzáadjuk az aszalt paradicsomot a levével együtt, és az apróra vágott olívabogyót is. 5 percig főni hagyjuk, közben a maradék vajon picit megpirítjuk a darabokra vágott paradicsomot.
- A tészát leszűrjük, és összekavarjuk a sonkás hagymával, paradicsommal, apróra vágott fűszerekkel, és reszelt sajttal. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
- Jól zárható dobozban könnyen tudjuk szállítani.
Megj: Hidegen is nagyon finom.
Tipp: Ezt a mennyiséget
kiporciózhatjuk, majd le is fagyaszthatjuk, így akár többször is
magunkkal vihetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése