Egy nagyon egészséges, gyors, és finom desszert. Rohanós napokon is akad néhány percünk rá, és akár a reggelinket is képezheti. Természetesen más, tetszés szerinti gyümölccsel is készíthetjük.
Hozzávalók 6 személyre:
- 17,5 dkg cukor nélküli korpás keksz
- 3 kis doboz zsírszegény natúr joghurt (kb 45 dkg)
- 20 dkg fekete áfonya (lehet fagyasztott is)
- 12 dkg nyírfacukor (vagy nádcukor)
- 3 evőkanál méz
- néhány csepp vanília aroma
- néhány szem áfonya, és citromfű levél a díszítéshez
Elkészítése:
- Amennyiben fagyasztott gyümölcsöt használunk, előbb szobahőmérsékleten hagyjuk kiolvadni.
- A kekszet késes aprítóval felaprítjuk, vagy ledaráljuk, a mézzel összeforgatjuk.
- Összeturmixoljuk a joghurtot áfonyával, cukorral, illetve kevés vaníliával.
- A kekszmorzsát desszertes poharakba egyenlően elosztjuk, majd mindenikre áfonyás joghurtot kanalazunk.
- 1-2 órára hűtőszekrénybe helyezzük, ezalatt megdermed.
- Tálaláskor áfonyával, citromfűvel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése